Нощ на изкуствата 2023

Очакваме старозагорската публика и гостите на града заедно да преживеем още една емоционална НОЩ НА ИЗКУСТВАТА 2023

На 29 септември (петък) от 19:00 – 23:00 часа в Художествена галерия Стара Загора очакваме старозагорската публика и гостите на града заедно да преживеем още една емоционална НОЩ НА ИЗКУСТВАТА 2023.

Екипът на галерията е подготвил богата програма, която съчетава изобразителни и визуални изкуства, куклено изкуство, театър и много музика.

В залите на Галерията ще може да се докоснете до изобразителното изкуство чрез произведенията в представителните експозиции на Галерията, до изкуството на плаката и сценографията в изложбата „Отвътре/Отвън”, както и българска графика от 80-те години на 20 век.

Постановката на детско куклено-театрално студио „Слънчице” към НЧ „Родина – 1860” е специално създадена с идеята кукления театър да бъде почувстван по близък до най-малките начин, поднесен от деца за деца, в който оживява една от любимите приказки на малки и големи „Трите прасенца”.

Фрагментът от спектакъла „Пътешествие във времето” носи наименованието „Орисниците на изкуството” и пресъздава моменти от живота и творчеството на известният художник Винсент Ван Гог. Етюдите по картини са представени по динамичен и въздействащ начин, чрез средствата на танца и музиката от детско-юношеската студия за сценични изкуства „Allegra”. Техните костюми са детайли от картините на твореца.

Творческото ателие за деца „Цветове от хартия” ще разкрие възможностите да се пресъздават картините и с цветна хартия.

„Макрофагус” е бенда на Тракийски университет, който все повече набира популярност, като последното им участие е на Фестивала Doctor Rock 2023 г.

Това е една изключителна група от лекари хуманна медицина с ръководител д-р Стоянов, която няма как да не впечатли почитателите на стиловете джаз, поп, рок, фънк, фюжън, соул и блус с творческо пресъздадени кавъри на световни изпълнители.

В края музикалната нощ в Галерията ще завърши с „Queen – Шоуто продължава” един концерт на Борис Тасков фронтмен на прогресив-рок групата „Perfect Stranger”.

28.05.2024

ДЕТАЙЛИ

Входът за изложбите, за творческото ателие и концерта е свободен.

Сподели с приятели

 • От: 24.05.2024

  До: 24.05.2024

  На  24 май (петък) 2024 г. от 18:00 ч. в празничния ден на Светите братя Кирил и Методий и на българската азбука, просвета и култура, имаме удоволствието да поканим нашите гости на концерт с лектория на проф. Жени Захариева в Художествена галерия – Стара Загора. Концертът в голямата зала носи наименованието „Любовта – Това (Не)Щастие” и включва произведения от Роберт Шуман, Йоханес Брамс, Клара Шуман, Лудвиг ван Бетовен и Фредерик Шопен с коментар от изпълнителката.

 • От: 18.05.2024

  До: 18.05.2024

  Художествена галерия Стара Загора и тази година традиционно се включва в инициативата ЕВРОПЕЙСКА НОЩ НА МУЗЕИТЕ 2024. Екипът на Галерията и нашите доброволци с нетърпение очакваме да преживеем заедно една незабравима вечер, съчетаваща изобразителното изкуство и музиката в две програми: изложбена и музикална.

 • Голяма зала

  От: 15.05.2024

  До: 15.05.2024

  На  15 май (сряда) 2024 г. от 18:00 ч. в голямата зала на Художествена галерия – Стара Загора нашите гости ще имат удоволствието да чуят концерт посветен на Светите братя Кирил и Методий с участието на Хор при НУМСИ „Христина Морфова” с диригент Стефка Минкова и изявени ученици на училището като Ани Атанасова, Ренета Стойнова, Стефани Атанасова, Патрисия Динева и Денис Иванов от вокалните класове на Костадин Чамов и Нина Димитрова, както и Димитър Гайдаров от класа по флейта на проф. Георги Спасов.