КИРИ-Е ТРАДИЦИИ

Художник: Христо Иванов

На 13 октомври (петък) от 17:00 ч. в западната зала на Художествена галерия – Стара Загора ще се открие изложба Кири-е ТРАДИЦИИ, с която почитателите на японското изобразително изкуство ще могат да станат част от 34-тите Дни на японската култура в България.

На 13 октомври (петък) от 17:00 ч. в западната зала на Художествена галерия – Стара Загора ще се открие изложба Кири-е ТРАДИЦИИ, с която почитателите на японското изобразително изкуство ще могат да станат част от 34-тите Дни на японската култура в България.

Програмата е осъществена с подкрепата на Посолството на Япония в България,  Община Стара Загора и Художествена галерия – Стара Загора.

Изложбата насочва към традициите в миналото и днес, както на Кири-е изкуството, така и на тези които обединяват България и Япония. Приложното изкуство Кири-е е познато на старозагорската публика и има своите почитатели, радва се на интерес от страна на публиката. Тази година в експозицията ще могат да се видят произведения на български автори, завършилите Кири-е академията през 2022 г. и японски творци от галерия „Senga Art & Space”.

Куратор, автор и ръководител на творческата работилница е Ани Иванова.

Изложбата може да бъде разгледана до 28 октомври 2023 г.

На 14 октомври 2023 г. от 10:00 ч. ще се проведе и творческа работилница, в която каним всеки над 12 годишна възраст, който желае да се запознае с техниката и да изработи цветни картини от рязана хартия.

Изложба: ОТМИНАЛА

28.05.2024

ДЕТАЙЛИ

При откриване - Вход свободен, за всички останали дни, важат стандартните условия за посещение в Художествена галерия Стара Загора

Сподели с приятели

 • От: 24.05.2024

  До: 24.05.2024

  На  24 май (петък) 2024 г. от 18:00 ч. в празничния ден на Светите братя Кирил и Методий и на българската азбука, просвета и култура, имаме удоволствието да поканим нашите гости на концерт с лектория на проф. Жени Захариева в Художествена галерия – Стара Загора. Концертът в голямата зала носи наименованието „Любовта – Това (Не)Щастие” и включва произведения от Роберт Шуман, Йоханес Брамс, Клара Шуман, Лудвиг ван Бетовен и Фредерик Шопен с коментар от изпълнителката.

 • От: 18.05.2024

  До: 18.05.2024

  Художествена галерия Стара Загора и тази година традиционно се включва в инициативата ЕВРОПЕЙСКА НОЩ НА МУЗЕИТЕ 2024. Екипът на Галерията и нашите доброволци с нетърпение очакваме да преживеем заедно една незабравима вечер, съчетаваща изобразителното изкуство и музиката в две програми: изложбена и музикална.

 • Голяма зала

  От: 15.05.2024

  До: 15.05.2024

  На  15 май (сряда) 2024 г. от 18:00 ч. в голямата зала на Художествена галерия – Стара Загора нашите гости ще имат удоволствието да чуят концерт посветен на Светите братя Кирил и Методий с участието на Хор при НУМСИ „Христина Морфова” с диригент Стефка Минкова и изявени ученици на училището като Ани Атанасова, Ренета Стойнова, Стефани Атанасова, Патрисия Динева и Денис Иванов от вокалните класове на Костадин Чамов и Нина Димитрова, както и Димитър Гайдаров от класа по флейта на проф. Георги Спасов.