Kонцерт „Букет от френски песни“

Надя Тонева

Букет от френски песни ще представи на старозагорската публика и гостите на града ни Надя Тонева.

Букет от френски песни ще представи на старозагорската публика и гостите на града ни Надя Тонева. На 14 юли от 17:30 ч. в Художествена галерия Стара Загора ще прозвучат популярни шансони и любими мелодии от богатата френска музикална школа. Водещ на концерта ще бъде Станислава Балканска – председател на „Алианс Франсез“ – гр. Казанлък, а входът е свободен.

Надя Тончева е вокален изпълнител, пианист, аранжор, педагог, организатор на джазови събития и текстописец. Тя започва своята кариера като вокалистка в първата у нас джазова акапелна формация „Траяна“, като прави и някои от аранжиментите на групата. Гастролира като певица и пианистка в Швейцария, Норвегия, Гърция, Кипър, Египет, Израел, Сирия, Ливан, Канарските острови. По време на традиционните тържества на кралския двор в Мароко, тя концертира на една сцена с мегазвездата Принс. Изнася самостоятелен концерт в Париж, по повод откриването на българската експозиция в Лувъра, присъства активно на българската концертна и клубна джазова сцена, работи с най- изявените български джаз музиканти, има съвместни концертни изяви с пианистите Пиер Франсоа Бланшар – Франция и Амро Салах – Египет. През 2016 г. получава държавно отличие: „Златен век – звезда“ за принос към българската култура.

ДЕТАЙЛИ

17:30ч.

19:30ч.

Вход свободен

Сподели с приятели

 • Камерна зала

  Текущо

  От: 21.11.2023

  До: 15.12.2023

  Изложба на студенти от специалността „Педагогика на обучението по изобразително изкуство и графичен дизайн“ към Педагогически факултет на Тракийски университет – Стара Загора.

 • Западна зала

  Текущо

  От: 16.11.2023

  До: 15.12.2023

  В западната зала на Художествена галерия – Стара Загора ще се открие изложба произведения от фонда на Исторически музей – Дряново.

 • Голяма зала

  Отминало

  От: 14.11.2023

  До: 14.11.2023

  Класическа музика в изпълнение на Йордан Петев, Адриана Стефанова и ученици от НУМСИ "Христина Морфова"