Творчески уикенд в галерията

За първи път децата между 10 и 14 години ще се докоснат до техники за моделиране с глина и създаване на свой релеф, като част от скулптурата, както и натюрморт с издраскване върху кредов картон. Подходящо за всички нива на опит.

Изчерпани билети.

С голяма радост и вдъхновение Художествена галерия – Стара Загора стартира своите творчески уикенди с изкуството, които ще се проведат за първи път на 16.12 (събота) от 11:00 до 13:00 часа и са предназначени за деца между 10 и 14 години. Заниманията имат за цел да повишат и стимулират интереса към българското изкуство, култура и традиции, а оттам и запознаване с богатата колекция на Художествена галерия – Стара Загора. Темата този уикенд е „Натюрморт“ и заниманието ще бъде разделено в два часа, като в първия час сред акцентите на програмата, ще бъде кратка вдъхновяваща беседа за скулптурата, както мястото и в изкуството. Децата ще се докоснат също така до техники за моделиране с глина и създаване на свой релеф, като част от скулптурата, провеждано от Росица Шидерова – скулптор и уредник графика на Художествена галерия – Стара Загора. Във втория час от програмата ще говорим за натюрморта, примери с видни български художници творящи в този жанр на изкуството, подходи към композицията, избор на цветове и нетрадиционни техники, като в творческото занимание ще се преоткрие пластичността на елементите в натюрморта и ще творим с издраскване върху кредов картон, провеждано от Миглена Колева – музеен педагог на Художествена галерия – Стара Загора. Творческото ателие е подходящо за всички нива на опит, от начинаещи до опитни творци. Очакваме Ви в нашите творчески ателиета и през новата 2024-та година, които ще се провеждат всеки месец, като предимно уикенд занимания на разнообразни теми и вълнуващи срещи с българското изобразително изкуство.

ВСИЧКИ МАТЕРИАЛИ ЩЕ БЪДАТ ПРЕДОСТАВЕНИ ОТ ХУДОЖЕСТВЕНА ГАЛЕРИЯ – СТАРА ЗАГОРА

Поради предстоящите светли и топли празници на Коледната магия, цената за участие на дете, ще бъде на цената на едно билетче от 2 лева. Групата се състои от 12 деца, като местата са ОГРАНИЧЕНИ.

ЗА ЗАПИСВАНЕ: Изпращане на посочения формуляр онлайн на е-mail адрес: artgallerystz@gmail.com, или на място в галерията – aдрес: бул. „Руски“ 27, Стара Загора

Заплащането се извършва на място, два дни след попълване на формуляра за участие. Изтегли формуляр ТУК.

КРАЕН СРОК ЗА ЗАПИСВАНЕ: 14.12.2023 година

17.06.2024

ДЕТАЙЛИ

Цена: 2 лв.
Местата са ограничени: до 12 деца.
Всички материали са предоставени от галерията.
След предварително записване и попълване на формуляр от родител.

Сподели с приятели

 • Голяма зала

  От: 19.06.2024

  До: 14.07.2024

  На 19 юни (сряда) от 18:00 ч. в голямата зала на Художествена галерия – Стара Загора ще се открие изложбата „Метарезерви 2024”, която е кураторски проект на проф. Атанас Тотляков. В него участват двайсет и един млади визуални артисти, които представят своята художествена интерпретация, обусловена от културната философия на Метамодернизма.

 • Западна зала

  От: 11.06.2024

  До: 20.06.2024

  От 11 юни до 20 юни 2024 г. в залата за временни изложби на Художествена галерия – Стара Загора ще бъде представена изложбата „Градът”, която включва 28 живописни произведения от фонда на галерията. 

 • Голяма зала

  От: 12.06.2024

  До: 12.06.2024

  На 12 юни от 17:30 часа в Художествена галерия – Стара Загора ще се проведе уъркшоп от доц. Бекир Кескин, фокусиран върху визуалния дизайн, колажа, визуална манипулация и техника за печат Ebru. Организатор на събитието е Педагогически факултет към Тракийски университет - Стара Загора  и има за цел да предостави на участниците изчерпателно представяне на различни художествени техники и практики.