Приказен цветен килим

Тази събота на 27 април между 10-13 часа екипът на Художествена галерия Стара Загора се присъединява към инициативата  ,,Празник в Аязмото" на Община Стара Загора със забавни творчески занимания за всички възрасти. Ако се чудите какъв, ще бъде нашия,, Приказен цветен килим" , Ви каним да участвате и да се запознаете със света на българското изобразително изкуство.

Избрали сме творби вдъхновени от красотата на пролетта, цветята, традициите и мистиката на Лазаровден. По време на творческия процес, екипът на Галерията, ще въведе аудиторията през различни стилове и техники в изобразителното изкуство, чрез рисуване, оцветяване, колаж, разнообразие от материали и импровизирани фигурални композиции, носещи в себе си очарованието от творческото пътуване на нашият приказен цветен килим.

29.05.2024

ДЕТАЙЛИ

Сподели с приятели

 • От: 24.05.2024

  До: 24.05.2024

  На  24 май (петък) 2024 г. от 18:00 ч. в празничния ден на Светите братя Кирил и Методий и на българската азбука, просвета и култура, имаме удоволствието да поканим нашите гости на концерт с лектория на проф. Жени Захариева в Художествена галерия – Стара Загора. Концертът в голямата зала носи наименованието „Любовта – Това (Не)Щастие” и включва произведения от Роберт Шуман, Йоханес Брамс, Клара Шуман, Лудвиг ван Бетовен и Фредерик Шопен с коментар от изпълнителката.

 • От: 18.05.2024

  До: 18.05.2024

  Художествена галерия Стара Загора и тази година традиционно се включва в инициативата ЕВРОПЕЙСКА НОЩ НА МУЗЕИТЕ 2024. Екипът на Галерията и нашите доброволци с нетърпение очакваме да преживеем заедно една незабравима вечер, съчетаваща изобразителното изкуство и музиката в две програми: изложбена и музикална.

 • Голяма зала

  От: 15.05.2024

  До: 15.05.2024

  На  15 май (сряда) 2024 г. от 18:00 ч. в голямата зала на Художествена галерия – Стара Загора нашите гости ще имат удоволствието да чуят концерт посветен на Светите братя Кирил и Методий с участието на Хор при НУМСИ „Христина Морфова” с диригент Стефка Минкова и изявени ученици на училището като Ани Атанасова, Ренета Стойнова, Стефани Атанасова, Патрисия Динева и Денис Иванов от вокалните класове на Костадин Чамов и Нина Димитрова, както и Димитър Гайдаров от класа по флейта на проф. Георги Спасов.