Изложба сценография и плакат „Отвътре/Отвън”

Изложба сценография и плакат „ОТВЪТРЕ/ОТВЪН” на Мариета Голомехова и Люба Томова като част от Фестивалът Pierrot 2023. По същото време ще бъде и неговото официално откриване в голямата зала на Галерията.

Художествена галерия – Стара Загора на 23 септември 2023 г. (събота) от 13:00 ч. представя изложба сценография и плакат „ОТВЪТРЕ/ОТВЪН” на Мариета Голомехова и Люба Томова като част от Фестивалът Pierrot 2023. По същото време ще бъде и неговото официално откриване в голямата зала на Галерията. Очакваме всички почитатели на изкуството на синтеза и графичния дизайн да усетят магията на абстрактните визуални образи и герои в една експозиция.

Сценографските решения на Мариета Голомеховапредставени в изложбата са от 22 спектакъла (Последния човек, Дама Пика, Живота Бяс, Страх, Аз Сизиф, Красавицата и звяра, Пинокио, забранено за деца, Палечка и др.) и включват проекти, интерактивни инсталации, визуални експерименти, подбрани костюми и кукли, които завладяват цялото пространство на залата. Те са насочени към различен тип публика за големи и малки, пресъздават образи, показват съвременни експерименти и въздействат силно върху сетивата на публиката. Трейлърите, които са интегрирани в експозицията допълват визуалното въздействие от сценографията и показват живота на всеки детайл в неговата цялост на сцена.

Люба Томова показва 48 плаката, с които допълва пространството на залата с много експресивни и провокативни решения на визуалния образ. Майсторството на плаката е в намирането на най-точния, ясен и лаконичен език на визуална комуникация, послания и разкрива ключа към всяка пиеса.

Публиката на Галерията ще може да стане част от този вдъхновяващ свят до 05 октомври 2023 година.

ДЕТАЙЛИ

13:00ч.

18:00ч.

Сподели с приятели

 • Камерна зала

  Текущо

  От: 21.11.2023

  До: 15.12.2023

  Изложба на студенти от специалността „Педагогика на обучението по изобразително изкуство и графичен дизайн“ към Педагогически факултет на Тракийски университет – Стара Загора.

 • Западна зала

  Текущо

  От: 16.11.2023

  До: 15.12.2023

  В западната зала на Художествена галерия – Стара Загора ще се открие изложба произведения от фонда на Исторически музей – Дряново.

 • Голяма зала

  Отминало

  От: 14.11.2023

  До: 14.11.2023

  Класическа музика в изпълнение на Йордан Петев, Адриана Стефанова и ученици от НУМСИ "Христина Морфова"