Илюстрация и графика

Студенти - Тракийски университет – Стара Загора

Изложба на студенти от специалността „Педагогика на обучението по изобразително изкуство и графичен дизайн“ към Педагогически факултет на Тракийски университет – Стара Загора.

На 21.11.2023 в камерната зала на Художествена галерия – Стара Загора, каним всички почитатели на изкуството на илюстрацията и графиката да станат част от ВЕРНИСАЖ между 17:00, с който ще се представи изложбата „Илюстрация и графика“ на студенти от специалността „Педагогика на обучението по изобразително изкуство и графичен дизайн“ към Педагогически факултет на Тракийски университет – Стара Загора.

Изложбата ще включва рисувана илюстрация и графика със съпътстваща мултимедия със дигитално създадените произведения.

Сама по себе си илюстрацията не познава граници. Още от деца тя ни разказва истории, въвлича ни в приключения, където думите и визуалните образи „танцуват“ заедно. Така илюстрацията е нашият първи учител, който води не само децата по пътя на въображението, комуникацията с текста и креативността, но събужда вече и порасналия зрител, като провокира съзнанието за красотата във всеки ъгъл на света. Графиката играе важна роля в изобразителното изкуство, като предоставя възможности за разнообразие, създаване на визуално стимулиращи произведения, стъпващи върху основата на рисунката със своята линия, форма, щрих и условен цвят. Затова понякога графиката и илюстрацията не могат да се разделят, защото споделят обща цел – да предават истории, идеи, емоции, чрез визуалния език на изкуството.

Миглена Колева  /куратор/

Снимки от събитието

Изложба: ОТМИНАЛА

29.05.2024

ДЕТАЙЛИ

Сподели с приятели

 • От: 24.05.2024

  До: 24.05.2024

  На  24 май (петък) 2024 г. от 18:00 ч. в празничния ден на Светите братя Кирил и Методий и на българската азбука, просвета и култура, имаме удоволствието да поканим нашите гости на концерт с лектория на проф. Жени Захариева в Художествена галерия – Стара Загора. Концертът в голямата зала носи наименованието „Любовта – Това (Не)Щастие” и включва произведения от Роберт Шуман, Йоханес Брамс, Клара Шуман, Лудвиг ван Бетовен и Фредерик Шопен с коментар от изпълнителката.

 • От: 18.05.2024

  До: 18.05.2024

  Художествена галерия Стара Загора и тази година традиционно се включва в инициативата ЕВРОПЕЙСКА НОЩ НА МУЗЕИТЕ 2024. Екипът на Галерията и нашите доброволци с нетърпение очакваме да преживеем заедно една незабравима вечер, съчетаваща изобразителното изкуство и музиката в две програми: изложбена и музикална.

 • Голяма зала

  От: 15.05.2024

  До: 15.05.2024

  На  15 май (сряда) 2024 г. от 18:00 ч. в голямата зала на Художествена галерия – Стара Загора нашите гости ще имат удоволствието да чуят концерт посветен на Светите братя Кирил и Методий с участието на Хор при НУМСИ „Христина Морфова” с диригент Стефка Минкова и изявени ученици на училището като Ани Атанасова, Ренета Стойнова, Стефани Атанасова, Патрисия Динева и Денис Иванов от вокалните класове на Костадин Чамов и Нина Димитрова, както и Димитър Гайдаров от класа по флейта на проф. Георги Спасов.