Четене на приказки в галерията „Всяка добрина“ – 22.05.2023 г.

Каним старозагорската публика и най-вече всички, които обичат приказки,
приключения или запознанства с интересни и специални герои в Художествена галерия Стара Загора на 22.05.2023 г. от 16.00 ч. да се включват в нашата следобедна среща наречена „Всяка добрина”.
Студентите от Педагогически факултет на Тракийски университет и техният преподавател д-р Елена Недева ще ни потопят в пъстрия свят на децата, чрез забавни и впечатляващи истории за приятелство, доброта, толерантност и др. Те ще разкрият по нетрадиционен начин, чрез скрито послание как да разбираме другия и да съпреживяваме с него емоцията или да преодоляваме различните проблеми. Защото това не са какви да е приказки и обикновени истории, а специално написани от студентите-педагози, с цел по достъпен и интригуващ начин да се помогне на децата да приемат техните връстници и приятели, които имат хронични заболявания като астма, диабет и др.
Ще бъдат прочетени и тематични приказки засягащи сложни социални теми, значими за децата и важни за тяхното израстване, за познанието на света и живота, възприемането на емоциите и различията между хората. Тези истории със сигурност ще докоснат всеки от най-малкото дете до най-възрастния.