Представяне на книгата „20 срещи с българското изкуство“

ОБЯВЯВАНЕ ИЗДАВАНЕТО НА КНИГА И СТАРТИРАНЕ НА ИНФОРМАЦИОННА СТРАНИЦА „20 СРЕЩИ С БЪЛГАРСКОТО ИЗКУСТВО“ КЪМ САЙТА НА ХУДОЖЕСТВЕНА ГАЛЕРИЯ СТАРА ЗАГОРА

За всички почитатели на българското изобразително изкуство Художествена галерия Стара Загора обявява издаването на книга с интерактивни творчески дeйности за деца и ученици и стартирането на специализирана информационна страница към сайта на Галерията – 20 СРЕЩИ. Там всеки може да разгледа, прочете и използва свободно онлайн нашият адаптиран дигитален вариант на изданието с приложения за деца със заглавие „20 срещи с българското изкуство“.

В книжното тяло и версията на албума са включени двадесет произведения от значими имена в българското изкуство (Владимир Димитров-Майстора, Стоян Венев, Антон Митов, Димитър Гюдженов, Димитър Казаков, Никола Кожухаров, Иван Кирков, Иван Димов, Маргарита Пуева, Петър Рамаданов, Васил Захариев, Иван Нинов и др., които са само една малка част от колекцията на Галерията (икони, живопис, графика, скулптура). Книгата е с обем от 48 страници с репродукции, детайли на основните произведения и кратки текстове.

Приложенията към нея съдържат шест различни творчески задачи за оцветяване, рисуване, колажи и др. разработени и съобразени с художествените възможности на двете основни възрастови групи: 5-7 и 8-10 годишни деца.

Този проект е осъществен с финансовата подкрепа на Министерство на културата.