Изложба на Ирем Чамладжъ – Съновидения /16.10.2015 г./

На 16 октомври 2015 г. в 16.30 часа в западната зала на Художествена галерия Стара Загора ще бъде открита самостоятелната изложба „Съновидения” на турската художничка Ирем Чамладжъ.  Изложбата е част от програмата на Фестивала на виното и културното наследство „Августиада” 2015.

Ирем Чамладжъ е родена в Истанбул през 1988 година. Завършила е графични изкуства в Университета Ащък през 2013г. с отличие. През 2011-2012г. учи изящни изкуства в Университета на ицзкуствата Сентрал Сен Мартинс в Лондон. Основава собствено арт студио в кулата Галата, Истанбул през 2012г. От 2009г. Ирем Чамладжъ участва в редица изложби в Турция и чужбина. Живее и твори в Истанбул.

Своята изложба коментира така: Умът и възприятието за всеки индивид варират различноIzlojba като пръстови отпечатъци. Докато наблюдаваме ежедневните сцени от живота, помислете дали има обща информация валидна за всички, като необходимост за комуникация и какво ще стане ако всичко останало е различно и варира за всеки един човек? Всяка природна картина се превръща в уникално възприятие на „съновидението” в нашия живот.

Изложбата ще бъде открита за посещение до 23 октомври т.г.