Изложба Карл Йорданов /1905-1976/ –

На 5 февруари 2016г. от 18.00 часа в западната зала на Художествена галерия Karl JordanovСтара Загора ще се
открие ретроспективна изложба на художника Карл Йорданов /1905-1976/, гостуваща от Художествена галерия „Д.Добрович”, Сливен.

 Карл Йорданов е роден през 1905г. в София. През 1927г. завършва Художествената академия. Десетилетието между 1928 и 1937г. участва в работата на екипи по почистване и укрепване на средновековни стенописи. Творческата дейност на Карл Йорданов се утвърждава в областта на живописта и графиката, в църковната фрескова живопис и реставрацията. Като живописец и график участва в  множество изложби в страната и чужбина. С неговата специализирана дейност са свързани реставрациите на редица от най-значимите паметници на културата, сред които OLYMPUS DIGITAL CAMERAКазанлъшката тракийска гробница, Боянската църква и др.. Умира през 1976г. в Пловдив.

В настоящата изложба са включени 48 произведения наOLYMPUS DIGITAL CAMERA художника.Част от тях представят живописни творби от любимите му жанрове – пейзаж и портрет, а графичните листи, от различни периоди на творчеството му, разкриват уменията му в областта на офорта, акватинтата, мецотинтото и т.н.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA